Infóvonal: 06-70-585-1262
Munkanapok: 8:00-16:00

Érdekességek – alopécia (hajhullás)

Alopécia Alopecia Areata

Az alopécia (hajhullás) androgének (AGA) hatására alakul ki. Két változatát ismerjük: androgén, amelyet az androgénszint növekedése okoz, és androgenetikus, melynek fokozott genetikai androgénérzékenység az okozója. Az AGA a fehérbőrű férfi populáció közel 100%-át érinti, a serdülőkor után enyhébb formában, kisebb mértékben megfigyelhető a nők 80%-ánál is. A feketebőrűeknél előfordulása ritkább. Az AGA megnyilvánulásának mértékét főképp a genetikai adottságok, a férfi hormonok jelenléte valamint az életkor befolyásolja. A pszichés és szociális hatások sem elhanyagolhatóak.

Az androgének hatása a hajhagymák felépítésére a állandó kutatások tárgya, de tudvelevő, hogy fontos szerepet játszanak. A legfontosabb enzim az AGA patogenezisében az 5-alfa-reduktáz, mely a hajhagyma zsírmirigyében található és a tesztoszteron metabolikusan aktívabb dihidrotesztoszteronná való átalakulását befolyásolja. A következő fontos enzim az a aromatáz. Ez az enzim változtatja át az androgéneket ösztrogénekre. A nők többszörösen nagyobb mennyiségű ösztrogénnel rendelkeznek mint a férfiak, ezért hullik kisebb mértékben a hajuk.

A hajhullásra legfőképp a hajhagymák telogén (nyugalmi) fázisba lépése befolyásolja. Az anagén fázis folyamatosan rövidül, s ez egyre rövidebb és vékonyabb hajszálak létrejöttét eredményezi.

Alopécia Alopecia Areata

Az alopecia areata kialakulása a férfiaknál a serdülőkor lezárulása után a leggyakoribb. Az első jel a hajvonal hátratolódása a homlok két oldalán. A halántékon és a tarkón a hajsűrűség változatlan. Az előrehaladott kopaszság, melyet Hippokratészi kopaszságnak is neveznek, erősen határolt, s fényes, zsíros fejbőr jellemzi.

A hajhullás mértékére és gyorsaságára főleg genetikai tényezők vannak hatással. Egyes családokban az androgén alopécia tünetei már húsz éves kor előtt jelentkeznek.


info

Vélemények

info

Tímea, Nagykanizsa:

Termékük ma érkezett postán, mindjárt kipróbáltam – csak egy szó jut eszembe: fantasztikus! Nagyon elégedett vagyok.


info

Henriett, Szentes:

Ilyen óriási különbséget valóban nem vártam. Nem sejtettem, hogy ilyesmi valóban létezhet, vagy hogy ilyen hatás egyáltalán elérhető. Nagyon elégedett vagyok.


info

Ákos, Győr:

Köszönöm, ez egy igazán nagyszerű termék, teljesen elégedett vagyok és várom a további együttműködést.


info

Dániel, Hatvan:

Üdvözletem... és köszönöm a Mane hajerősítőt... A weboldalukon közölt fényképek alapján azt gondoltam, hogy ekkora különbséget ilyen rövid idő alatt egyszerűen nem lehet elérni, de nálam sikerült... biztosan küldök fényképeket is, és még egyszer szívből köszönöm.


A következő típusú kártyákat tudjuk elfogadni:
Master Card Maestro Visa Visa Electron Diners Club International