Infóvonal: 06-70-585-1262
Munkanapok: 8:00-16:00

Érdekességek – haj

A haj elszarusodott szerves anyag – keratin. Vegyi értelemben a haj szenet, hidrogént, oxigént, nitrogént, vasat, rezet, cinket, jódot és még 20 különböző aminosavat (Cystein,cistyn,celin, glicyn...), proteineket, lipideket (pl. koleszterint), valamint vizet (12 %) tartalmaz. A haj kialakulása során keratinizálódás vagy szarusodás folyamata által a puha, cellulózhoz hasonló praekeratinból szilárd keratin keletkezik.

A haj mikroszkópikus képe A haj mikroszkópikus képe

Általában a szőkehajú embereknek van a legtöbb hajszála (kb. 140 000), legkevesebb a vörös hajúaknak (kb. 80 000). Létezése során minden egyes hajhagymából fokozatosan 12 hajszál nőhet ki. A hajszál átlagos vastagsága 42 – 95 mikrométer. A férfiak haja a tarkó tájékán a legerősebb. A nők hajszálai erősebbek a férfiakéinál. Az emberi fejbőr alatt 2 – 5 millió hajhagyma található. A hajhagymák száma már a születés előtt meghatározott. A haj 2 – 6 évig nő, majd kihullik. Az embernek naponta 70 – 100 hajszála hullik ki, még akkor is ha a haja egészséges. A hajszál naponta 0,2 – 0,45 mm-t nő.

A hajhullás lehet ideiglenes vagy visszafordíthatatlan. Az ideiglenes hajhullást okozhatja stressz, terhesség vagy vitaminhiány. A részleges hajhullás a férfi hormonok, a tesztoszteron és a dihydrotesztoszteron hatására alakul ki. A hajhullás csökkentése szempontjából több fontos tényezőt kell figyelembe vennünk – legfőképp a fejbőr jó vérellátását. A hajhullás épp ezért fejmasszázssal is csökkenthető.

Detail roztřepeného vlasu Töredezett haj

A hajszín genetikailag adott. A melaninszemcsék belső összetétele és alakja határozza meg, hogy a haj világosabb vagy sötétebb árnyalatot kap-e. A pigmentmennyiség csak a hajszín intenzitását befolyásolja. Leginkább hajunk társadalmi funkciójára fektetünk hangsúlyt, ezért változtatjuk formáját, színét és hosszát.

A hajnak biológiai szempontból is fontos szerepe van. Minden emlősnél megtalálható haj vagy szőr formájában és a hőszabályozás szerepét tölti be.


info

Vélemények

info

Tímea, Nagykanizsa:

Termékük ma érkezett postán, mindjárt kipróbáltam – csak egy szó jut eszembe: fantasztikus! Nagyon elégedett vagyok.


info

Henriett, Szentes:

Ilyen óriási különbséget valóban nem vártam. Nem sejtettem, hogy ilyesmi valóban létezhet, vagy hogy ilyen hatás egyáltalán elérhető. Nagyon elégedett vagyok.


info

Ákos, Győr:

Köszönöm, ez egy igazán nagyszerű termék, teljesen elégedett vagyok és várom a további együttműködést.


info

Dániel, Hatvan:

Üdvözletem... és köszönöm a Mane hajerősítőt... A weboldalukon közölt fényképek alapján azt gondoltam, hogy ekkora különbséget ilyen rövid idő alatt egyszerűen nem lehet elérni, de nálam sikerült... biztosan küldök fényképeket is, és még egyszer szívből köszönöm.


A következő típusú kártyákat tudjuk elfogadni:
Master Card Maestro Visa Visa Electron Diners Club International