Infóvonal: 06-70-585-1262
Munkanapok: 8:00-16:00

Hajhullás a nőknél

A női hajhullás leggyakrabban előforduló formája az ún. telogén effuvium, melynek során a haj hirtelen utolsó fejlődési stádiumába lép át, ami nagymértékű hajhullással jár. Általában a hormonális rendszert érő intenzív stressz, vagy gyógyszerek mellékhatásai váltják ki. Bármilyen korban jelentkezhet, kialakulása többnyire hirtelen és az állapot 6 hónapon belül magától javul, de egyes nőknél krónikus betegséggé alakul. Mivel a telogén effluvium a kialakulás pillanatától kezdve folyamatosan fejlődik, kopasz foltok helyett általános hajritkulást, térfogatcsökkenést okoz.

A haj életciklusa két szakaszra osztható: növekedési vagy anagén fázis (kb. 3 év), és nyugalmi vagy telogén fázis (kb. 3 hónap). A nyugalmi fázis során a haj a gyökérben marad, amíg az anagén fázisban kinövő új hajszál ki nem tolja onnan. A hajszálak összességének kb 15%-a folyamatosan pihenő fázisban van, de hirtelen stressz hatására egyszerre nagyobb menyiségú hajszál léphet át a telogén fázisba. Ez a mennyiség három hónap elteltével kihullik. Az új hajszálak növekedésével a haj minősége javulhat, mennyisége megnövekedhet. Betegség vagy stressz következtében a legtöbb felnőtt ember élete során már tapasztalta ezt az állapotot.

A hajhullás gyakori oka az androgenetikus alopecia (AGA), mely a test hormonszintjével áll összefüggésben. Ebben az esetben főleg a mindkét szülőtől egyaránt örökölhető genetikai adottságok játszanak fontos szerepet. Az androgenetikus alopecia (AGA) a negyven év fölötti nők kb. 50%-át sújtja. A felmérések alapján a nők 13 %-ánál bizonyos mértékig még a menopauza előtt jelentkezik az efajta hajhullás, mely a menopauza után még gyakoribbá válik, sőt a felmérések egyike szerint a 65 év feletti nők egészen 75%-át sújthatja. A hajvesztés a nőknél más formában jelentkezik mint a férfiaknál. Míg a férfiak haja leginkább a homlok oldalain és a fejtetőn ritkul, nők esetében inkább általános hajritkulásról beszélhetünk.

Ludwig skála szerinti hajhullás a nőknél Ludwig skála szerinti hajhullás a nőknél

A női hajhullás további formája az alopecia areata, amely a populáció több mint 2%-át érintő immunrendszeri megbetegedés. E megbetegedés során a fehérvérsejtek megtámadják a hajgyökereket, a hajhagymák ennek hatására összemennek és a hajtermelés radikálisan lelassul, sőt hónapokra, vagy akár évekre teljesen leállhat. Bizonyos idő elteltével a haj teljsen vagy részlegesen visszanőhet, de előfordulhat az is, hogy végképp nem nő vissza. A jó hír az, hogy a hajhagymák életben maradnak és működésük újraindítható. A rossz hír az, hogy a mai napig nem sikerült kideríteni hogyan.

• A női hajhullással kapcsolatos hiedelmek és téveszmék

Vigyázzon a csodagyógyszerekkel!

Ha a világhálón körültekint, rengeteg varázslatos gyógyírt fog találni hajhullás ellen, furcsábbnál furcsább növényi tonikumoktól vagy akár mechanikus gépezetek formájában. Ilyen esetekben a legfontosabb, hogy ne higyjen a hajhullásról terjedő hidelmeknek és áltényeknek.

Mi a teendő

Több lehetőség is kínálkozik. Megbékélhet a változással és megtanulhat vele élni.

Hordhat parókát vagy kipróbálhat különféle orvosi kezelésket – egy hajplasztikai beavatkozás sokszor segítség lehet.

Kipróbálhatja a Mane hajerősítőt, mely 100%-os kozmetikai és vizuális megoldást núyjt ritka és vékony szálú hajra.

info

Vélemények

info

Tímea, Nagykanizsa:

Termékük ma érkezett postán, mindjárt kipróbáltam – csak egy szó jut eszembe: fantasztikus! Nagyon elégedett vagyok.


info

Henriett, Szentes:

Ilyen óriási különbséget valóban nem vártam. Nem sejtettem, hogy ilyesmi valóban létezhet, vagy hogy ilyen hatás egyáltalán elérhető. Nagyon elégedett vagyok.


info

Ákos, Győr:

Köszönöm, ez egy igazán nagyszerű termék, teljesen elégedett vagyok és várom a további együttműködést.


info

Dániel, Hatvan:

Üdvözletem... és köszönöm a Mane hajerősítőt... A weboldalukon közölt fényképek alapján azt gondoltam, hogy ekkora különbséget ilyen rövid idő alatt egyszerűen nem lehet elérni, de nálam sikerült... biztosan küldök fényképeket is, és még egyszer szívből köszönöm.


A következő típusú kártyákat tudjuk elfogadni:
Master Card Maestro Visa Visa Electron Diners Club International